Urządzenia i Akcesoria
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 55 min
12 kawałków
Składniki
Orzechowy spód
-
70 - 80 g cukru trzcinowego
-
80 g płatków owsianych bezglutenowych
-
150 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
100 g orzechów nerkowca
-
100 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
100 g rodzynek uprzednio namoczonych, odciśniętych z nadmiaru wody (patrz wskazówka)
-
½ - ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
20 - 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
15 - 20 g oleju kokosowego
-
1 szczypta soli
Krem z nerkowców
-
400 g orzechów nerkowca namoczonych przez min. 4 godz.
-
30 - 40 g syropu daktylowego30 - 40 g syropu z agawy
-
20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
20 g oleju kokosowego
-
350 g pomarańczy bez białych błonek, pokrojonej w plastry
-
2 łyżki cukru trzcinowego
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
9.8 g
Kalorie
2152.7 kJ /
514.2 kcal
Tłuszcz
38.2 g
Błonnik
6.9 g
Węglowodany
40.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKA KUCHNIA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1 godz. 50 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Koperty z siemienia lnianego ze szpinakiem i fetą
1 godz.
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55 min
Mazurek bezglutenowy
2 godz. 15 min